Botox

Går du og er ked af dit ydre, med generende rynker eller træk, som du er utilfreds med? Ser du træt, vred, eller ældre ud end din egentlige alder? Eller ønsker du blot små forbedringer af dit udseende eller udtryk? Så kan det være, at Botox® er løsningen for dig. Med Botox® kan der opnås livsændrende forbedringer med dit udseende, således at du både ser yngre og friskere ud. Alt sammen inden for en kort behandlingsseance.

Hos Dermatology Lab tilbyder vi Botox®-behandlinger udført af vores dygtige personale i trygge og rolige omgivelser og med materialer af højeste kvalitet. Vi lytter til dine ønsker og behov og vejleder dig på bedste vis, således at det helt optimale resultat opnås for dig.

Botox® – Hvad er det?

Når man hører navnet Botox®, er det de fleste, som tænker på rynke-behandling. Botox® er nemlig mest kendt for sin anvendelse inden for kosmetiske behandlinger i forbindelse med eksempelvis reducering af rynker. Botox® anvendes dog til mange andre ting inden for den medicinske verden. Botox® er nemlig et internationalt anerkendt lægemiddel, som anvendes til en række af medicinske tilstande. Lægemiddelet anvendes blandt andet ved sygdomme, hvor der forekommer smertefulde krampetilstande. Disse tilstande kaldes også muskelspasmer og forekommer for eksempel hos personer med en form for hjerneskade eller lammelse. Desuden anvendes Botox® også til behandling af overdreven svedproduktion og i nogle tilfælde til behandling af migræne. Botox® er altså meget andet end et middel til reducering af rynker.

Årsagen til, at Botox® kan anvendes til en lang række af medicinske tilstande, er helt overordnet, at Botox® har en lammende effekt på nerver. Botox® er nemlig en nervegift. Denne nervegift dannes naturligt af bakterien Clostridium botulinum og kaldes Botulinum toxin type A. Indholdet af nervegiften, Botulinum toxin type A, giver Botox® en muskelrelakserende effekt, da musklernes nerver til en vis grad lammes.

Netop denne muskelrelakserende effekt gør, at Botox® i stor grad anvendes inden for det kosmetiske felt i dag. Ved kosmetisk anvendelse af Botox® opnås udglatning af huden, således at rynker og linjer reduceres. Mimikken kan ligeledes være nedsat på grund af den lammende og muskelrelakserende effekt. Botox® virker dog meget lokalt, hvorfor alle omkringliggende muskler fungerer helt som de plejer. På den måde mister du ikke din mimik fuldstændigt ved behandling med Botox®, men blot lokalt, hvor effekten er ønsket. Desuden er effekten afhængig af, hvor meget Botox® der anvendes, hvorfor behandlingen fuldstændigt tilpasses dig og dit specifikke behov.

Da Botox®, som nævnt, er en naturligt fremstillet nervegift, bliver det helt naturligt nedbrudt af kroppen og udskilt via urinen. Det vil sige, at det ikke ophobes i kroppen og derfor på ingen måde er en farlig behandling at få udført. Behandlingerne kan derfor også gentages utallige gange uden problemer, da stoffet nedbrydes og dermed forsvinder med tiden. Typisk skal behandlingerne gentages med 3-6 måneders mellemrum, da det aktive stof, Botulinium toxin type A, er helt forsvundet herefter.

Botox® er således et godkendt lægemiddel og alle behandlinger med Botox® anses for at være helt sikre. Du skal derfor ikke være bekymret over at modtage behandling med Botox®, da midlet er ganske ufarligt. Hos Dermatology Lab anvender vi til kosmetisk Botox®-behandling midlerne Vistabel og Azzalure, som henholdsvis er produceret i Amerika og Frankrig. Begge varemærker indeholder det mest aktive Botulinum toxin type A, hvorfor det virker yderst effektivt og samtidigt er helt sikkert at anvende. Hos Dermatology Lab tilbyder vi således behandlinger med Botox® i bedste kvalitet.

Kan Botox® hjælpe mig?

Generelt er Botox® et rigtig godt middel til rynkereduktion og behandling af fine linjer. Så går du og er utilfreds med dit ydre og føler, at spejlbilledet ikke stemmer overens med dit indre, er Botox® en god løsning på dit problem. Botox® er generelt anerkendt og accepteret og er nærmest blevet en almindelighed hos den voksne befolkning. Flere og flere vælger at komme rynkerne til livs og dermed opnå et yngre og friskere udseende. Der er ingen grund til at gå og være ked af sit udseende, når der findes midler imod det, som netop Botox®. Med både Botox® og Restylane®, kan der ske mirakler med dit udtryk. Hos Dermatology Lab tilbyder vi behandlinger med begge dele og har derfor mulighed for, at fjerne langt de fleste af de rynker og træk, som måtte genere dig. For mere information specifikt om Restylane®, se afsnittet herom.

Det er meget individuelt hvilke rynker, der ønskes reduceret. Med det sagt, er det heller ikke alle rynker, som bør fjernes helt. Nogle rynker og træk er nødvendige for at give dit ansigt og udtryk karakter. Det er vigtigt at huske på, at ikke alle rynker får dig til at se ældre ud, men nogle giver dig personlige træk. Her kan blandt andet nævnes smilehuller, eller såkaldte smilerynker. Smilerynker hører til under kategorien dynamiske rynker. Dynamiske rynker er rynker, som opstår når ansigtsmusklerne bruges, hvorved der sker sammentrækninger i ansigtets muskulatur under huden. Sammentrækninger sker ved smil, grin, forskrækkelse, angst og i mange flere situationer. De udgør altså vores mimik. Når man bliver ældre og har brugt sin mimik meget, bliver rynkerne dybere og mere tydelige, hvorved de ikke blot giver dig personlige træk, men kan få dig til at se ældre ud. Det er her nogle af de dynamiske rynker kan blive til gene for dig

rent udseendemæssigt. For eksempel kan nævnes panderynker, bekymringsrynker, smilerynker omkring øjnene, hagerynker, hængende øjenbryn og triste mundvige. Med Botox® kan alle disse rynker og træk både reduceres og fjernes helt og på den måde udglatte huden og give dig et friskere udseende igen.

Rynker, som ikke ændres i forhold til din mimik og derfor ikke forsvinder når musklerne i ansigtet afslappes, kaldes permanente rynker. Disse rynker kræver ofte behandling med både Botox® og Restylane®, da en muskelrelakserende effekt ved Botox®, således ikke er nok til at udglatte eller fjerne rynkerne helt. Typisk skal der også flere behandlinger til, før det helt optimale resultat opnås.

Er du i tvivl, om Botox® eller Restylane® kan hjælpe netop dig, tilbyder vi en gratis og uforpligtende konsultation, hvor du er mere end velkommen til, at komme ind og snakke med os om netop dine ønsker og behov. På den måde kan vi sammen finde frem til den helt rigtige behandling for dig.

Kom til en gratis og uforpligtende konsultation

Det kan for mange være en stor beslutning at få lavet kosmetisk behandling for første gang. Der kan være mange bekymringer og tanker omkring det i forhold til, om resultatet bliver, som man går og drømmer om. Hos Dermatology Lab har vi fuld forståelse for, at der er mange overvejelser omkring behandlingerne og vi tilbyder derfor en gratis konsultation, som kan give dig svar på de spørgsmål, du måtte have. Det er ligeledes vigtigt, at du føler dig tryg i vores hænder, så du går til og fra behandlingerne med ro i maven. Hos Dermatology Lab vægter vi tryghed og fortrolighed meget højt, faktisk på lige fod med at yde behandlinger af højeste kvalitet. Vi vil derfor gøre alt hvad vi kan, for at du får svar på de spørgsmål du måtte have og føler dig tryg og godt tilpas hos os. God kemi er en væsentlig ting, hvorfor det kan være en god idé, at besøge flere forskellige klinikker og forhøre sig om behandlingerne. På den måde kan du, ud fra din mavefornemmelse, udvælge det sted, du føler dig tryggest ved. Hvis du beslutter dig for at modtage behandling hos os, lover vi, at gøre alt hvad vi kan, for at du får den bedste oplevelse og behandling hos os.

Hvordan foregår behandlingerne?

Forud for behandlingerne skal du ind til en konsultation. Her hører vi dine ønsker og behov, svarer på dine spørgsmål, mens vi samtidigt undersøger, hvad der er muligt og hvad der er indikation for at udføre af forskellige behandlinger. En uddannet speciallæge vil sammen med dig lave en behandlingsplan. Behandlingens forløb vil blive gennemgået med dig og du vil få et prisoverslag, således at der ingen tvivl er

om hverken økonomi eller behandlingens forløb. Hvis du har behov for det, må du altid gerne have en pårørende med ind til konsultationen, hvis det kan hjælpe dig til at føle dig tryg. Det kan være en fordel at have læst patientinformationen; Behandling med Botox®/Azzulare®(Link) forud for konsultationen, da du allerede her, vil få svar på mange af dine spørgsmål. I forbindelse med konsultationen vil vi udføre et helbredstjek, så vi sikrer os, at der ingen problemer kan opstå med behandlingen. Du kan med fordel, forud for konsultationen, udfylde en helbredserklæring (Link). Vi vil ligeledes tage billeder af dit ansigt, som vi kan anvende til at bedømme resultaterne af din behandling. På den måde kan du selv se, hvilken forandring Botox® kan gøre for dig.

Efter konsultationen skal du ifølge lovgivningen have 2 dages betænkningstid, hvorefter behandlingen kan begynde. Behandlingerne kan uddelegeres og derfor udføres af alle i vores professionelle team.

Når du kommer til behandling med Botox®, startes der med en desinficering (rensning) af det område, som skal behandles. Herefter vil der med en meget tynd og lille nål blive injiceret Botox® ind i det aktuelle område. Ønsker man for eksempel at udglatte panderynker, indsprøjtes lægemidlet i panden. Her vil det så virke og afslappe pandens muskler. Behandlingen er meget hurtigt overstået og du vil ikke opleve det store ubehag. I forbindelse med at Botox® injiceres mærker du et lille prik og det kan stramme lidt i musklen, men behandlingen er næsten smertefri og helt sikker.

Efter behandlingen er det helt normalt, at området kan være rødt og hæve let op. Området kan ligeledes være lidt ømt og der kan komme små blå mærker, der hvor den lille nål er ført ind i huden. Dette er som nævnt helt normalt og du skal derfor ikke være bekymret over det, hvis det sker for dig. I løbet af få dage efter behandlingen, vil symptomerne forsvinde helt.

Nogle uger efter behandlingen tilbyder vi en gratis kontrol af behandlingen. Dette gør vi for at se, om det ønskede resultat er opnået og for at høre, om du er tilfreds med resultatet. Der tages igen billeder, så vi kan sammenligne resultatet med udgangspunktet. Vi oplever generelt, at folk er meget tilfredse og glade for resultaterne og kommer igen til genbehandlinger og nye typer af behandlinger, udført af vores professionelle team. Vi er glade, når vores patienter er glade og vi stræber altid efter den højeste patienttilfredshed.

Hos Dermatology Lab står vi altid klar til at velkomme dig til vores klinik og tilbyde dig behandlinger med Botox® af bedste kvalitet, udført af vores professionelle team under trygge og behagelige forhold.